A KAP-hálózat Zöld Támogató Egysége a Vidék- és Térségfejlesztési Támogató Egységgel és a Kislépték Egyesülettel közösen folytatja a „Fókuszban a vidék” című szakmai rendezvénysorozatát, részletes tájékoztatást nyújtva a fenntartható értékláncok gyakorlati tapasztalatairól a hazai és külföldi jó példákon keresztül.
A rendezvények célja, hogy részletes tájékoztatást nyújtson a hazai és külföldi jó példákon keresztül a fejlődő és fenntartható értékláncok gyakorlati tapasztalatairól, és bemutassa a kistermelői élelmiszer-előállítás gyakorlati tudnivalóit.
A kisléptékű élelmiszer-előállításon és értékesítésen túl alapvető a fenntartható megoldások közvetítése a fogyasztók felé, hogy már fiatal korban találkozzanak a fenntarthatóság fontosságával és elsajátítsák a tudatos életmódhoz szükséges ismereteket.
A környezetbarát gazdálkodás, a tudatos vásárlás szerepe, a regeneratív és az ökológiai gazdálkodás térnyerése, és az aktuális trendek megismerése hozzájárul a mindennapi élet zöldebbé tételéhez és a környezettudatos életmód alapjaihoz.
A tájékoztatás segíti továbbá a termelők közös és közvetlen piacra jutását, akár közvetlenül a helyi éttermekbe történő beszállítását, valamint a fogyasztók részére a bizalmon alapuló, hazai rövid élelmiszerellátás biztosítását.
A sajtónyilvános rendezvények látogatása ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
A rendezvénysorozat állomásai:
Időpont: 2025. október 8., szerda, 09:30-15:00 - GÉBERJÉN
Helyszín: Géberjén Művelődési Ház, 4754 Géberjén, Dózsa György u. 5.
Program: IDE KATTINTVA, Regisztráció: IDE KATTINTVA érhető el.
Időpont: 2025. október 15., szerda, 09:30-15:00 - BAJA
Helyszín: Sobri Halászcsárda, 6500 Baja, Március 15. sétány
Program: IDE KATTINTVA, Regisztráció: IDE KATTINTVA érhető el.
Időpont: 2025. október 20., hétfő, 09:30-15:00 - LENDVAJAKABFA
Helyszín: Lendvajakabfa község Kultúrháza, 8977 Lendvajakabfa, Kossuth Lajos u. 36.
Program: IDE KATTINTVA, Regisztráció: IDE KATTINTVA érhető el.
Az előadásokat követően helyi termék bemutató is lesz: a gazdálkodók és kézművesek helyi specialitásokkal várják az érdeklődő vásárlókat.
A szervezők az eseményekre elsősorban a térségi termelőket, piacszervezőket, vidékfejlesztőket, helyi vállalkozókat, civil szervezetek és önkormányzatok képviselőit várják!
A rendezvények a szaktanácsadók számára akkreditálásra kerülnek, kreditpontot érnek.
NAK / Szomi Edina